To Top

DrechtDrecht

2015 Drecht

Via de Nauernasche vaart naar Haarlem. In Haarlem moet je rekening houden met lange wachttijden in verband met konvooi vaart. Haarlem is een bezoek waard omdat je midden in de stad af kan meren en volop uitgaansmogelijkheden zijn. Bij de ophaalbrug (Gravestenenbrug) staat een automaat om liggeld te betalen.

Nauernasche vaartNauernasche vaart
DrechtDrecht
Groote sluis ZaandamGroote sluis Zaandam

Via de Drecht en Amstel naar Amsterdam. De Drecht is een (gekanaliseerde) veen-rivier van Oude Wetering langs Leimuiden, Vriezekoop en Bilderdam naar het Aarkanaal en het Amstel-Drechtkanaal bij de Tolhuissluis. De bruggen over de Drecht worden vlot bediend. Vanaf 2012 hoef je geen vergunning meer te hebben om er te varen. Op de Amstel is bij Vrouwenakker voldoende ligplaatsen om te overnachten.

TolhuissluisTolhuissluis
AmstelAmstel
AmsterdamAmsterdam

In Amsterdam naar het Oosterdok gevaren. Je vaart dan wel tegen de richting in van de rondvaartboten die in konvooi je tegemoet komen. Bij elke brug moesten we wachten op een gaatje. Via de historische Groote sluis in Zaandam de Zaan opgeschut. De sluis wordt tijdens de verbouwing van de Wilhelminasluis bediend door vrijwilligers. Er kunnen alleen kleine jachten in de sluis. Vanwege Sail Amsterdam hoeft in 2015 geen havengeld betaald te worden.