To Top

RiverGuide appRiverGuide app

Gratis app RiverGuide

Gemak op het water: plan uw route voortaan efficiënter dan ooit! Tijdens uw vaarreis geeft RiverGuide alle relevante informatie wat u onderweg tegen gaat komen (bruggen, sluizen) of moet weten (o.a. doorvaarhoogte, marifoonkanaal, sluitingen). Alle noodzakelijke detailinformatie van bruggen, sluizen, doorvaarthoogten, bedieningstijden, marifoonkanaal of telefoonnummer(s): RiverGuide Recreant. De app RiverGuide Recreant is gratis te downloaden via de Appstore en Playstore.

Boot informatieBoot informatie
StremmingenStremmingen
BedieningstijdenBedieningstijden

Na het downloaden en opstarten voer je de gegevens in van je schip. Voer de gewenste vaarroute in, in dit geval van Akersloot naar Vianen. Op basis van de GPS locatie smartphone of tablet, opgegeven vaarroute en snelheid wordt de verwachte aankomsttijd bij een brug of sluis berekend. Deze verwachte aankomsttijd wordt via een speciaal brugmanagementsysteem (BMS) doorgegeven aan de brugwachter. De app toont vervolgens de route met alle bruggen en sluizen die de schipper op de route tegenkomt. Daarnaast geeft de app tijdens de reis relevante informatie zoals detailinformatie van bruggen of sluizen, doorvaarthoogten, marifoonkanaal en telefoonnummers voor contact met de bedienaar. In het voorbeeld zie je dat er een stremming is bij de Wilhelminasluis. Het grote voordeel is dat je de actuele stremmingen aangeboden krijgt en niet via https://vaarweginformatie.nl per vaargebied moet opzoeken. Indien mogelijk worden per vaarroute meerdere alternatieven aangeboden , die getoond worden door naar rechts "te vegen".  Voor de beroepsvaart is een aparte versie beschikbaar.

Er zijn eigenlijk geen redenen om de app niet te gebruiken. Misschien alleen het online dataverbruik. Je moet wel een databundel hebben binnen je mobiel abonnement.